Cursusaanbod
Bij Artex kun je al vanaf 6 jaar beginnen met vioolles. Er zijn violen in verschillende maten.
Meer informatie

Volwassenen leren vaak het notenschrift eerder, kinderen durven meer en spelen gemakkelijker uit het hoofd. Veel ouders zouden hun kinderen graag willen helpen met het leren noten lezen en het studeren.
Meer informatie

De elektrische basgitaar en contrabas worden meestal in een groep gebruikt (rockband, jazzcombo, orkest). Samen met slagwerk vormt de bas een belangrijke basis van samenspel! De leerling wordt hier dus in principe op voorbereid.
Meer informatie

Bij Artex kun je al vanaf 6 jaar beginnen met celloles. Een prachtig en krachtig instrument met zijn volle, warme klank!
Meer informatie

Blokfluit saai? Helemaal niet! Als je blokfluit goed leert bespelen zul je versteld staan van de mooie, warme klanken.
Meer informatie

Bijna iedereen vindt drummen of slagwerk leuk om te horen én om naar te kijken. Heb je een normale motoriek, een goed ritmisch gevoel en lijkt het je leuk? Dan zijn dat genoeg redenen om voor drumlessen te kiezen.
Meer informatie

De dwarsfluit is geschikt voor allerlei soorten muziek: barok, klassiek, volksmuziek, en moderne muziek zoals pop, blues en jazz.
Meer informatie

Keyboard is een leuk instrument, met heel veel geluidseffecten. Vaak zie je een toetsenist of keyboardspeler in een band, maar ook thuis kun je er goed mee uit de voeten.
Meer informatie

Wil je akoestische of elektrische gitaar leren spelen? De gitaar is een zeer veelzijdig instrument. Je kunt er liedjes mee begeleiden, mooie klassieke nummers op spelen of lekker uit je dak gaan op een elektrische gitaar.
Meer informatie

Een elektrische gitaar en basgitaar zijn instrumenten die niet weg te denken uit de pop- en rockwereld. Bijna iedere band heeft wel een of meer gitaristen.
Meer informatie

Als pianist kun je solospelen maar ook samen met anderen. Op Artex leer je het allebei. Ook leer je notenlezen, verschillende aanslag- en speelmanieren, techniek, muziektheorie en nog veel meer.
Meer informatie

Je kunt bij de afdeling Muziek les krijgen op de zogenaamde klein-koperinstrumenten. Dit zijn de trompet, de cornet en de bugel.
Meer informatie

Ontwikkel jouw klassieke zangstem of musicalstem! Arlene studeerde o.a. zang aan The Royal Scottisch Academy of Music and Drama. Ze heeft vele rollen gespeeld in musicals en opera's en was o.a. solist bij Cirque du Soleil.
Meer informatie

De warme klank van de saxofoon is geschikt voor heel veel verschillende muziekstijlen. Je kunt op het instrument niet alleen jazz en popmuziek spelen, maar ook klassieke muziek.
Meer informatie

Bij lichte muziek ligt de nadruk op het pop- en musicalrepertoire. In deze lessen wordt gewerkt aan de technische aspecten van het zingen: lichaamshouding, ademhaling en stemtechniek.
Meer informatie

Je kunt bij ons niet alleen een instrument leren bespelen, maar je kunt ook nog eens leren hoe het is om in een band te spelen! Als je ongeveer 3 jaar les hebt gehad en drums, elektrische gitaar, basgitaar of toetsen speelt, kan je meedoen. In overleg is er ruimte voor andere instrumenten (zoals blazers) én zangers.
Meer informatie

Voor leerlingen met talent! Na 3 jaar les op een instrument kun je kiezen voor de leerrichting.
Meer informatie

Leerlingen die de driejarige basisopleiding hebben gevolgd en wel verder willen met hun instrument maar niet in leerrichting of popschool, kunnen de voortgezette basisopleiding kiezen.
Meer informatie

Speel mee in een fanfare en krijg met korting muziekles op bugel, cornet, trompet, bariton, saxofoon of slagwerk.
Meer informatie

Wil je weten of dat instrument bij jou past en of je de muzieklessen wel leuk vindt?
Meer informatie