Cursusaanbod
Het belangrijkste doel van deze cursus is om je te stimuleren je eigen weg te gaan en te helpen in het vinden van een passende manier om jezelf beeldend te uiten. 
vrijdag 22 september 2017

Meer informatie

Lessen over perspectief, kleurenleer en compositieleer worden afgewisseld met lessen over materialen en technieken. Door onbevangen met materialen om te gaan leer je ze het best kennen en daarom staan enkele lessen in het teken van het experiment. 
donderdag 18 januari 2018

Meer informatie

Het doel van de cursus is de hoogdruk in het algemeen te introduceren en de meerkleurendruk in het bijzonder. We werken met zelfgemaakte stempels en drukvormen.
woensdag 7 maart 2018

Meer informatie

Met onze teken- en schilderspullen gaan we naar Novalishoeve om koeien in de stal te schilderen (en bij mooi weer buiten!)
woensdag 7 maart 2018

Meer informatie

Kunstlezing van 2 uur door de kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin met als thema ‘Hollandse meesters in de Hermitage’.
woensdag 7 maart 2018

Meer informatie

Literatuurlezing in het kader van de Boekenweek 2018 met als thema 'Natuurbeelden in de Nederlandse literatuur'. De lezing wordt gegeven door Liesje Schreuders van Bureau Boeiend.
dinsdag 13 maart 2018

Meer informatie

We werken met houtskool, potlood en acrylverf. Ook gaan we aan de slag met speksteen en maken we kennis met druktechnieken.
dinsdag 20 maart 2018

Meer informatie

Je leert de fijne kneepjes van het vlogvak. Na afloop maak je kans om voor TexelPlaza een zomer lang jouw verhalen te vertellen in een serie vlogs.
dinsdag 10 april 2018

Meer informatie

In vier lessen wordt de gevorderde cursist geïntroduceerd in de wereld van bloemen en bloemstillevens. Er wordt met potlood klein gewerkt en met inkt op grote formaten.
donderdag 12 april 2018

Meer informatie

Ben je ook benieuwd naar wat er allemaal nog meer uit jou en de camera te halen is? Wil je ook originele en meer spannende foto’s kunnen maken? In deze workshop leer je om betere foto’s te maken en via jouw beelden een mooi verhaal te vertellen. Je zoekt naar krachtige beelden en creëert verhalen die jou en anderen raken.
dinsdag 15 mei 2018

Meer informatie

Kunstlezing van 2 uur door de kunsthistoricus drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin met als thema ‘Jong Polen’.
woensdag 16 mei 2018

Meer informatie

In 2016 won Bob Dylan de Nobelprijs voor de Literatuur – eindelijk, zou je kunnen zeggen. Zijn naam ging al jaren rond als mogelijke winnaar van de hoogste onderscheiding voor schrijvers en dichters ter wereld. Steevast ging die naam dan vergezeld van de vraag of songteksten in aanmerking kunnen komen voor de kwalificatie ‘poëzie’, en hun maker voor de titel ‘dichter’.
dinsdag 12 juni 2018

Meer informatie

Op Internationale Roald Dahl Dag (de geboortedag van Roald Dahl) organiseren we een literatuurlezing rondom deze bekende schrijver. De lezing wordt gegeven door Liesje Schreuders van Bureau Boeiend.
donderdag 13 september 2018

Meer informatie