Cursusaanbod
Dit fiddle-talent uit Bochum studeerde viool in Munster en heeft haar sporen reeds verdiend met haar fiddlespel in diverse groepen (DÁN , Blue, Friel´s Kitchen, Inchequin) maar ook met ook projecten, workshops en lesgeven in groepsverband.
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

Artex organiseert dit jaar wederom een festivalweekend in november: Iers op Texel! Een inspirerend, gezellig en leerzaam weekend met workshops voor zowel zangers als instrumentalisten. Naast de vele workshops zijn er sessies, een open podium, docentenconcerten en is er een feestelijke eindpresentatie van de workshops op zondagmiddag.
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

Tobias speelt een Blarge: een grote open-tuned 5-snarige bouzouki. Hij is een van de eerste en sindsdien belangrijkste Duitse spelers die Ierse muziek in Duitsland een boost gaf en nog steeds geeft. Zijn speelstijl is krachtig, dynamisch en virtuoos en past prachtig bij de melodieën en liederen uit de Keltische traditie. Hij heeft een eigen geluid, o.a. te beluisteren in de groepen Nua en The Blue Project.
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

Jeroen draait intussen ruim 10 jaar mee als gitarist in de Vlaamse folkscene en is op dit moment de snarenman bij Ghent Folk Violin Project, The Chai Connection en Brisk. Daarnaast brengt hij met het duo Lies & Jeroen eigen Nederlandstalig werk. Met meer dan 10 albums en concerten in o.a. Portugal, Canada, Estland en Zwitserland op zijn palmares zit deze jonge gitaarvirtuoos zeker niet stil. Daarnaast was hij al twee keer artistic leader op Ethno Flanders, gaf hij de gitaarstage in Gooik en geeft hij folkgitaar en folkensemble aan de muziekacademies van Herentals, Gent en Lebbeke.
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

Naomi is al jaren actief in het folkcircuit. Je kan haar momenteel horen in The Ghent Folk Violin Project, Brisk en in haar eigen trio, het Naomi Vercauteren Trio, waar ze ook de muziek voor schrijft. Ze trad op in Frankrijk, Spanje, Schotland, Zuid-Afrika, Senegal, Engeland en Duitsland. Ondertussen geeft Naomi vioolles, folkviool en folksamenspel in de muziekacademies van Gent en Geraardsbergen.  
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

  Johannes is een vooraanstaand uilleann piper in Duitsland en speelt ook nyckelharpa. Met zijn actieve muzikantschap, o.a. in de Bretonse en Zweedse muziek speelt hij in het duo Kullens Fyr en SkALD. Binnen de Ierse scene is hij bekend geworden in de groepen Limerick Junction en WHISHT!  
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

Multi-instrumentalisten Erik en Tijn vormen samen al ruim zes jaar het duo Itchy Fingers. Hun muziek wordt gekenmerkt door de brede variatie in geluiden die wordt geproduceerd op steeds wisselende combinaties van instrumenten. Erik en Tijn spelen allebei zowel melodie als begeleiding en weten daarom als geen ander hoe je die twee elementen samen laat komen in een arrangement.
vrijdag 2 november 2018

Meer informatie

Op 19 januari bestaat Artex 60 jaar!Dit gaan we groots vieren met terug- en vooruitblikken, maar vooral met cursussen, workshops, optredens en tentoonstellingen.
vrijdag 18 januari 2019

Meer informatie