Orkest/ensemble/koor
Muziek

Artex Kamerkoor

Het Artex Kamerkoor is het klassieke koor van Artex Kunstenschool op Texel. In de wekelijkse repetitie wordt er onder leiding van docente Ellen Verburgt aan repertoire voor het jaarlijkse concert gewerkt maar ook aan stemvorming en muzikale kennis. 

Naast het concert treedt het koor ook op bij verschillende gelegenheden zoals bijvoorbeeld in Vesperdiensten. Het koor bestaat uit 30 leden en zingt 4-stemmig tot 8-stemmig. Het repertoire is klassiek van alle tijden met verrassende uitstapjes. 

Het nieuwe project van het Artex Kamerkoor bestaat uit een bijzonder werk van Franz Liszt: Via Crucis voor koor en piano. Terwijl iedereen Liszt kent als componist van virtuoze pianomuziek is er ook een andere Liszt. Aan het einde van zijn leven schreef hij sobere, mystieke stukken met een grote diepgang. Gregoriaanse invloeden, maar ook de koraaltraditie zijn in Via Crucis te horen. Daarnaast worden er motetten van Anton Bruckner gezongen, waaronder zijn prachtige Locus Iste. Allemaal muziek geschreven aan het einde van de 19e eeuw, een bijzondere periode in de muziekgeschiedenis.

Het Kamerkoor brengt Via Crucis op zondag 11 maart a.s. ten gehore tijdens een 'Passieconcert' met koormuziek uit eind 19e eeuw. Indrukwekkend uitbundig én zeldzaam ingetogen! Naast 
Via Crucis ook 3 motetten van Anton Bruckner voor koor a-capella. Tijdstip en locatie volgt!

Het Artex Kamerkoor heeft nog ruimte voor bassen en alten. Ook andere geoefende maar vooral enthousiaste zangers zijn welkom.

Details

  • Jaarcursus, Orkest / ensemble / koor
  • Datum: woensdag 6 september 2017
    Tijd: 18:30 uur
    Inschrijven
  • Duur/Aantal: 38 weken van 1,5 uur
  • Prijzen:
    • € 21,- per maand (10 maanden)