Orkest/ensemble/koor
Muziek

Artex Kamerkoor

Het Artex Kamerkoor is het klassieke koor van Artex. In de wekelijkse repetitie wordt er onder leiding van docente Ellen Verburgt aan repertoire voor het jaarlijkse concert gewerkt maar ook aan stemvorming en muzikale kennis. 

Naast het concert treedt het koor ook op bij verschillende gelegenheden zoals bijvoorbeeld in Vesperdiensten. Het koor bestaat uit 30 leden en zingt 4-stemmig tot 8-stemmig. Het repertoire is klassiek van alle tijden met verrassende uitstapjes. 

Het nieuwe project van het Kamerkoor heet "Met Hart en Ziel". Koormuziek uit de 19e eeuw, de periode waarin het romantische gevoel tot klinken kwam. Mooie beeldende teksten werden op muziek gezet door componisten als Schumann, Brahms, Elgar en Holst. Prachtige gedichten over de liefde en de natuur, geluk en verdriet, leven en dood. We zingen bekende koorstukken, maar zoeken voor dit programma ook naar onze vrouwelijke kant: Clara Schumann, Fanny Hensel en Amy Beach zijn vrouwelijke componisten uit die periode. Iets minder bekend misschien, maar zeker de moeite waard.

Het Artex Kamerkoor heeft ruimte voor bassen. Ook andere geoefende maar vooral enthousiaste zangers zijn welkom. Kom gerust een keer luisteren, elke woensdag om 18.30 uur.

Foto: Texelse Courant

Details

  • Jaarcursus, Orkest / ensemble / koor
  • Datum: woensdag 5 september 2018
    Tijd: 18:30 uur
    Inschrijven
  • Duur/Aantal: 38 weken, 1,5 uur per week
  • Prijzen:
    • € 21,50 per maand (10 maanden)