Cursus
Beeldend

NIEUW! Emailleren voor beginners van 10-100 jaar

Emailleren is een bijna vergeten kunst. Het is een techniek waarbij je gekleurd glaspoeder op metaal smelt met behulp van een oven op circa 800°C. .

Het doel van emailleren is om het metaal te beschermen, te isoleren of te versieren. In deze korte cursus emailleren voor beginners richten we ons op het versieren van koper.

De versiertechnieken worden aangeleerd op een koperen plaatje die naar eigen idee van de cursist zijn bijzondere vorm en kleur krijgt. Ontwerpen, knippen, buigen, kleuren, bakken en meer! Na afloop van de cursus heb je bijvoorbeeld een prachtige broche, hanger, sleutelhanger of oorbellen. Ook zeer origineel om in december cadeau te geven!

Lesdata cursus: 19 en 26 november + 3 december 2015.

Over de docent: Jacqueline Jimmink volgde haar opleiding tot handgraveur aan de Polytechnische School MTS Vakschool van Schoonhoven. In de jaren ‘90 experimenteerde Jacqueline met de meest geraffineerde, nauwkeurige en beste Italiaanse technieken, met ‘bulino’ en vergrootglas. Ze besloot naar Italië te verhuizen om daar te werken als specialist. Ze werkte samen met het graveeratelier van Cesare Giovanelli in Gardone Val Trompia (Brescia), dat sinds lange tijd werkt voor de Beretta wapenfabriek. Ook deelde zij haar praktijkkennis van het fascinerende graveervak aan liefhebbers d.m.v. demonstraties en cursussen tijdens beurzen, exposities en evenementen, zowel in Duitsland, Griekenland, Nederland als in Italië. Vanaf schooljaar 2015-2016 geeft ze cursussen handgraveren en emailleren bij Artex – Kunstenschool Texel.

 

Docent: Jacqueline Jimmink

Details

 • Korte cursus
 • Datum: donderdag 19 november 2015
  Tijd: 15:30 uur
  Inschrijven
 • Duur/Aantal: 3 lessen van 2 uur
 • Prijzen:
  • € 80,- p.p. inclusief materiaal
  • Leerlingen CKV van de middelbare school krijgen maar liefst 50% korting op de cursusprijs, de cursus is goed voor 3 CKV-punten.