Festival
Muziek

Iers Festival 2018: Samenspel 2 - Erik de Jong en Tijn Berends

Multi-instrumentalisten Erik en Tijn vormen samen al ruim zes jaar het duo Itchy Fingers. Hun muziek wordt gekenmerkt door de brede variatie in geluiden die wordt geproduceerd op steeds wisselende combinaties van instrumenten. Erik en Tijn spelen allebei zowel melodie als begeleiding en weten daarom als geen ander hoe je die twee elementen samen laat komen in een arrangement.

In hun workshop zullen zij de verschillende technieken behandelen die gebruikt kunnen worden om een nummer tot leven te laten komen en zo het verschil te maken tussen meerdere instrumenten die toevallig hetzelfde spelen en een echt arrangement: spanningsboog, contrast, ritmische, harmonische en melodische variatie, meerstemmigheid, instrumentwisseling en meer.

Deelnemers krijgen van tevoren een handvol deuntjes toegestuurd, zodat er geen lestijd hoeft te worden besteed aan het aanleren van nieuwe deuntjes. Met behulp van de muzikale technieken die worden behandeld in de workshop stellen de deelnemers zelf enkele arrangementen op met deze deuntjes, die worden opgevoerd bij het afsluitende concert op zondag.

Deze workshop is voor het niveau gemiddeld tot gevorderd. Speel je melodie, dan betekent dit dat we niet van je verwachten dat je jigs en reels op sessie-tempo en met ornamentatie kan spelen, maar dat je wel ten minste een tiental deuntjes kent en deze zelfstandig, op een rustig tempo kan spelen. Speel je een begeleidingsinstrument zoals bodhrán, gitaar of bouzouki, dan verwachten we dat je de basisritmes (4/4 reel, 6/8 jig, 9/8 slipjig) en triades (de ‘normale’ majeur en mineur akkoorden) kunt spelen.

Details

  • Datum: vrijdag 2 november 2018 t/m zondag 4 november 2018
  • Prijzen:
    • € 125,-
    • € 60,- t/m 20 jaar
    • € 80,- voor studenten (op vertoon van geldige studentenpas)
  • Inschrijven