Cursus
Beeldend

De KunstKlas

De Kunstklas is er voor leerlingen van de bovenbouw (groep 6 t/m 8 van de basisschool) én voor jongeren van de OSG. Het belangrijkste doel van deze cursus is om je te stimuleren je eigen weg te gaan en te helpen in het vinden van een passende manier om jezelf beeldend te uiten. 

We experimenteren met verschillende technieken en materialen. Daardoor gaat de creativiteit stromen en wordt kunst veel leuker en meer dan alleen resultaten.

Er komen verschillende technieken aan bod: we beschilderen kleding, maken een muurschildering en doen een project waarbij tekst het uitgangspunt is. Maar we concentreren ons ook op tekenen en schilderen/het verbeteren van kleurgebruik en perspectief. Natuurlijk schenken we ook aandacht aan het Rembrandtjaar 2019.

Nieuw in het KunstKlas-programma zijn de mini-exposities. Elke deelnemer maakt op een gegeven moment zijn eigen tentoonstelling; dat kan een solo-expositie zijn, maar ook een thematentoonstelling waarvoor alle KunstKlassers een werk leveren. We exposeren o.a. bij Nauta Boekhandel en gaan op excursie.

Tussentijds instromen is - in overleg – mogelijk.

Cursisten die de KunstKlas in schooljaar 2017-2018 hebben gevolgd worden gegarandeerd geplaatst als ze zich inschrijven vóór 16 juli 2018 (maximaal 8 deelnemers per groep). Na 16 juli gaat de inschrijving ook open voor nieuwe deelnemers. 

 

Details

 • Korte cursus
 • Datum: vrijdag 14 september 2018
  Tijd: 14:45 uur
  Inschrijven
 • Datum: vrijdag 14 september 2018
  Tijd: 16:00 uur
  Inschrijven
 • Duur/Aantal: 25 lessen van 75 minuten (groep 6 t/m 8) of 90 minuten (OSG)
 • Prijzen:
  • groep 6 t/m 8: € 245,- incl. basismateriaal, OSG: € 289,- incl. basismateriaal
  • (als er extra materialen nodig zijn, vragen wij een bijdrage en worden de materialen centraal ingekocht)