Cursus
Beeldend
Mix

Literatuurlezing: Roald Dahl

Op Internationale Roald Dahl Dag (de geboortedag van Roald Dahl) organiseren we een literatuurlezing rondom deze bekende schrijver. De lezing wordt gegeven door Liesje Schreuders van Bureau Boeiend en vindt plaats bij Bibliotheek Texel.

Roald Dahl – grappige, griezelige, gruwelijke verhalen, óók voor grote mensen!

Wie na 1960 is geboren, heeft ongetwijfeld weleens een kinderboek van Roald Dahl ter hand genomen. En anders heeft u het wel voorgelezen aan kind of kleinkind. Sjakie en de chocoladefabriekDe heksen, de GVR (Grote Vriendelijke Reus), Matilda… Stuk voor stuk klassiekers in kinderboekenland. Verrassende, soms ronduit griezelige verhalen over gekke, gemene of goede mensen (én dieren) met wie het lang niet altijd goed afloopt. Wat een vertelplezier en humor zit in al die verhalen verwerkt! Maar ook voor volwassenen schreef Dahl.

Misschien het meest fantastische verhaal van allemaal is nog wel dat van zijn eigen leven. Noors van geboorte groeide hij op aan Engelse kostscholen; hij vloog tijdens WO 2 bij de RAF en was spion voor de Britten in Amerika. In de jaren zestig van de vorige eeuw begon hij met het schrijven van zijn eerste verhalen. Daarmee ging hij door tot zijn dood in 1990.

Tijdens deze lezing verdiepen we ons in dit enerverende leven; bespreken we zijn originele stijl en manier van vertellen en komen ook de bijna onafscheidelijke tekeningen van Quentin Blake voorbij.

Deze lezing wordt gegeven voor Liesje Schreuders van Bureau Boeiend. Liesje is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en Nederlands. Zij studeerde cum laude af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is oud-eindredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Haar uitgangspunt is dat lezen genieten is en dat goed lezen nog meer genieten is! 

Let op: deze lezing vindt plaats bij Bibliotheek Texel.

Docent: Liesje Schreuders - Bureau Boeiend

Details

  • Korte cursus
  • Locatie: Bibliotheek Texel
  • Datum: donderdag 13 september 2018
    Tijd: 18:30 uur
  • Duur/Aantal: 1 lezing van ca. 105 minuten
  • Prijzen:
    • € 10,- p.p. inclusief koffie/thee/lekkers
  • Nu reserveren