Cursus
Muziek

Muziekles | Basgitaar en / of Contrabas

De elektrische basgitaar en contrabas worden meestal in een groep gebruikt (rockband, jazzcombo, orkest). Samen met slagwerk vormt de bas een belangrijke basis van samenspel! De leerling wordt hier dus in principe op voorbereid.

Na 3 jaar (of eerder, na gebleken geschiktheid) is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de popschool, waarin het spelen in een groep onderdeel is geworden van de lessen.

Lesinhoud
Basgitaarles gaat over leren begeleiden – baslijnen en melodieën spelen – ook soleren. Leer ritmische patronen lezen, herkennen en toepassen. Jazzy en klassieke melodieën spelen we door om je te leren melodisch lezen en die analyseren we dan weer om theoretische kennis op te doen, en om dat ze mooi zijn. Op basgitaarles leer je hoe je door middel van enkele grepen op de bas welke je noten kan kiezen om onmiddellijk efficiënte baslijnen te creëren.

Tijdens de lessen staat het speelplezier voorop. Zowel de contrabas als de basgitaar lenen zich naast het basale fundament ook als melodie-instrument. Zo komen spelenderwijs allerlei muzikale aspecten naar voren als ritme, harmonie en melodie

Voor jeugd tot 21 jaar, bestaat de mogelijkheid na 2 of 3 jaar les om deel  nemen aan de popschool.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Docent: Jeroen Lely

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven