Cursus
Muziek
 

Muziekles | Blokfluit

Blokfluit saai? Helemaal niet! Als je blokfluit goed leert bespelen zul je versteld staan van de mooie, warme klanken.

De blokfluit is veel meer dan een instrument geschikt voor kinderen om hun eerste muzikale ontdekkingen te kunnen opdoen. Het is een volwaardig muziekinstrument met vele mogelijkheden en van grote artistieke waarde.

De blokfluit waar de meeste kinderen mee beginnen is een kleine blokfluit en heet ‘sopraanblokfluit’. Deze klinkt hoog omdat hij klein is. Er zijn grotere blokfluiten die lager klinken zoals de alt-, de tenor- en de basblokfluit. Om deze te kunnen bespelen moet je al wat grotere handen hebben. Vanaf ongeveer je 9e jaar kun je al op de grotere ‘alt-blokfluit spelen. Vanaf 5 jaar kun je in de muziekspeeltuin op een speelse manier starten met blokfluit spelen.

Er zijn ook veel volwassenen die met plezier leren blokfluit spelen, en dan gaan samenspelen in ensembles. Dat kan prachtig klinken. Er zijn heel beroemde blokfluitensembles uit Nederland en Duitsland die over de hele wereld concerten geven.

Als je op les komt maken we soms zelf een “blokfluit” van PVC-buis. Deze klinkt best goed, en je leert er ook op spelen. Je kan op zo’n fluit zelfs beginnen als je nog geen echte blokfluit hebt. De blokfluit die je zelf maakt heet de “Penny Whistle”.

Voor wie
Vanaf 5 jaar in kleine groepjes in de muziekspeeltuin, vanaf ongeveer 8 jaar in de basisvorming.

Aanschaf
In overleg met de docent wordt een instrument aangeschaft met dubbele boring en barokke greepwijze, aanschafprijs vanaf 40 euro.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven