Cursus
Muziek
 

Muziekles | Cello

Bij Artex - Kunstenschool Texel kun je al vanaf 6 jaar beginnen met celloles. Een prachtig en krachtig instrument met zijn volle, warme klank!

Er zijn celli in verschillende maten. Afhankelijk van hoe groot je bent begin je op een kwart, halve, driekwart of hele cello.

Vooral in het begin is het erg plezierig als een ouder of verzorger mee komt naar de les. Leren studeren is op een strijkinstrument namelijk niet eenvoudig en het werkt vaak heel goed als ouders thuis een kind kunnen helpen. Ook is het mogelijk om ouder-kindlessen te nemen voor cello en ook voor viool. In dat geval hebben ouder en kind samen les gedurende de eerste paar jaar. Later kunnen de lessen desgewenst apart worden gegeven. Het kan heel motiverend werken om samen muziekles te krijgen. Vanaf 8 jaar kan een kind starten met celloles in de basisvorming.

Aanschaf
Een hele cello kost (nieuw), met strijkstok en hoes vanaf circa € 400,--. Het is ook mogelijk om bij verschillende cellobouwers een instrument te huren. Informatie hierover is beschikbaar bij de administratie.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Gezien de reisafstand en het tekort aan cellodocenten en -leerlingen, geeft Naomi een keer in de twee weken les, maar dan verdubbelt ze de lestijd.

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 19 lesweken, waarvan 2-4 weken samenspel. Naomi geeft een keer in de 2 weken (Dubbele) lessen
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven