Cursus
Muziek

Muziekles | Gitaar elektrisch

Een elektrische gitaar en basgitaar zijn instrumenten die niet weg te denken uit de pop- en rockwereld. Bijna iedere band heeft wel een of meer gitaristen.

Ruud Geldermans is onze docent elektrisch gitaar bij uitstek, maar ook Menno Smith kan prima lesgeven op de elektrische gitaar.

ELEKTRISCHE GITAAR 
De elektrische gitaar & basgitaar worden meestal in een groep gebruikt (rockband, popband, jazzcombo). De leerling wordt hier dus in principe op voorbereid. Na 3 jaar (of eerder, na gebleken geschiktheid) is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de popschool van Artex, waarin het spelen in een groep onderdeel is geworden van de lessen.

 

Lesinhoud:
Kennismaken met verschillende stijlen uit de popmuziek: Reggae, Ska, Latin, Rock, Punkrock, Metal etc. Het verdiepen in de eigen favoriete muziekstijl. Verschillende speeltechnieken. Soleren & improviseren. Lezen & noteren van verschillende notatiewijzen (akkoordsymbolen, tablatuur, notenschrift). Arrangeren van (eigen) songs. Leren naspelen van songs op CD. Effecten (distortion, chorus, wah-wah, slide).

Voor jeugd tot 21 jaar, bestaat de mogelijkheid na 2 of 3 jaar les om deel nemen aan de popschool.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

lesdag in overleg (afh. van docent)

Over de docenten: Menno Smit, Ruud Geldermans

Docent: Ruud Geldermans, Menno Smit

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 38 lesweken waarvan 2 - 4 samenspelweken
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven