Cursus
Muziek

Muziekles | Keyboard

Keyboard is een leuk instrument, met heel veel geluidseffecten. Vaak zie je een toetsenist of keyboardspeler in een band, maar ook thuis kun je er goed mee uit de voeten.

Keyboard is een verzamelnaam voor een aantal elektronische toetsinstrumenten zoals het keyboard en de synthesizer. Daarnaast heb je ook akoestische instrumenten zoals de piano en de accordeon. Hiervoor heb je geen elektriciteit nodig om te spelen.

Op een keyboard zitten heel veel verschillende geluiden: geluiden van akoestische instrumenten (piano, viool, trompet, bas drums enz.); en elektronische geluiden die je soms wel eens hoort bij films. Verder zitten er heel veel automatische begeleidingen op die je in allerlei stijlen kunt gebruiken.

De leerling maakt zich de noodzakelijke basisvaardigheden eigen: het lezen van noten en akkoordsymbolen, speeltechniek, improvisatie en de bediening van het instrument.
Er wordt gelet op de gelijkwaardige ontwikkeling van rechter- en linkerhand. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed aan samenspel. Het speelmateriaal komt veelal uit de lichte muziek: van evergreens tot tophits, al naar gelang de voorkeur van de leerling.


Voor wie

Vanaf 8 jaar kan een kind beginnen met het nemen van keyboardles.


Aanschaf

Een eenvoudig keyboard is te koop vanaf € 200,=. Het instrument dient te beschikken over 61 toetsen (5 octaven) van normaal formaat (dus geen kleine toetsen). Er zijn op Artex geen huurinstrumenten beschikbaar.


Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Docent: Bart Spruit

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven