Cursus
Muziek
 

Muziekles | Piano

Als pianist kun je solospelen maar ook samen met anderen. Op Artex leer je het allebei. Ook leer je notenlezen, verschillende aanslag- en speelmanieren, techniek, muziektheorie en nog veel meer.

Piano’s en vleugels zijn snaarinstrumenten die je met toetsen bespeelt, daarom worden ze ook toetsinstrumenten of klavierinstrumenten genoemd. Bij de piano zijn de snaren verticaal, bij de vleugel horizontaal aangebracht.

Er is heel veel muziek voor piano geschreven, in allerlei stijlen en uit allerlei tijden.

Voor wie
Op Artex kun je in de opstapcursus al vanaf 5/6 jaar beginnen met pianoles.

Aanschaf
Van de leerling wordt verwacht dat hij/zij thuis een piano heeft waarop de lesstof wordt gestudeerd. Een studiepiano kunt u via marktplaats of koopplein vinden.  Een goede tweedehands piano koopt u meestal vanaf circa € 1000,= , een nieuwe vanaf circa € 3000,=. Met een beetje geluk kunt u via internet op sites met tweedehands artikelen (koopplein en marktplaats) ook vaak goede piano's voor een relatief klein bedrag kopen. Indien de leerling over voldoende basisvaardigheden beschikt, bestaat de mogelijkheid om zich te specialiseren in klassieke dan wel jazz/poprichting.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Over de docent: Piano: Margot Bierman (donderdag en vrijdag)  Karin van Buijtene (maandag en woensdag)

Docent: Margot Bierman (don & vrij) en Karin van Buijten (woe)

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven