Cursus
Muziek
 

Pop- en Jazzschool Texel

Leer in een band spelen! Na 3 jaar instrumentale les op drums, elektrisch gitaar, basgitaar of toetsen kan je meedoen. Soms is er ruimte voor andere instrumenten (zoals blazers) én zangers.

Je kunt bij ons niet alleen een instrument leren bespelen, maar je kunt ook nog eens leren hoe het is om in een band te spelen!

LET OP: EEN INSCHRIJVING BETEKENT NIET PER DEFINITIE DAT JE GEPLAATST KUNT WORDEN!

Bij Popschool Texel leren we je alles wat je moet weten om in een band muziek te maken. Welke nummers passen bij de band? Hoe ga je te werk tijdens een repetitie? Waar moet je op letten als je optreedt voor publiek? Onze docenten helpen je graag op weg! Zij hebben immers veel bandervaring en staan zelf wekelijks op het podium! Vele Texelse bands gingen je voor. Laat horen wat jij in huis hebt!

Cursusjaar
Het cursusjaar van de Popschool wordt opgedeeld in blokken van ongeveer 8 weken, waarvan 4 weken 'normaal' les, gevolgd door 4 weken groepsles (bandjesles) in de popstudio. De popschool duurt maximaal 6 jaar. Blokken 25 minuten individueel les / 40 minuten met 2 personen les afgewisseld met blokken bandjesles. Je kunt naast je reguliere muzieklessen kiezen voor popbandles.

Jaar 1: Het eerste jaar heeft een vastgesteld programma. Dit jaar is bedoeld om vertrouwd te raken met diverse aspecten van het (samen)spelen in een popband, zoals stijlen (blues, rock&roll, reggae, funk etc.), improvisatie, vormgevoel, dynamiek enzovoort.

Jaar 2: In het tweede jaar van de popschool kunnen leerlingen gedeeltelijk zelf materiaal aandragen. Het overige materiaal wordt gekozen uit een repertoirelijst van de muziekschool.

Jaar 3 en 4: vanaf het derde jaar mogen ook andere instrumenten* meedoen. De traditionele rockband is in 2 jaar redelijk gevormd en vanaf dat moment wordt het voor andere instrumenten ook interessant om mee te gaan spelen. In principe is deze instroommogelijkheid bedoeld voor koperblazers. Het vierde jaar wordt afgesloten met een cd-opname van de diverse bandjes.

Jaar 5 & 6: de specialisatiefase. De leerling gaat dieper in op zijn/haar voorkeursstijl. Dit komt zowel tot uiting in de reguliere als in de bandlessen. Vaak speelt de leerling in dit stadium ook in een 'eigen' band buiten de muziekschool. Problemen die hij/zij daar tegenkomt, worden onderdeel gemaakt van de popschoollessen.

*De leerlingen die pas in het derde jaar van de popschool instromen, moeten een behoorlijk niveau hebben. Dit zal worden besproken met de betrokken docenten. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan allerlei aspecten van het spelen in een popband. Presentaties op diverse podia vormen ook een wezenlijk bestanddeel van de opleiding. Na vier jaar popschool is het de bedoeling dat leerlingen hebben geleerd om zelfstandig in of als een popgroep te functioneren. Lesvorm: blokken 25 minuten individueel les afgewisseld met blokken bandjesles.

Het cursusjaar van de Popschool wordt opgedeeld in blokken van ongeveer 8weken, waarvan 4 weken ‘normaal’ les (individueel of in een klein groepje), gevolgd door 4 weken groepsles (met de band) in de popstudio. € 46,00 per maand (10 maanden).

Als je het hele jaar instrumentale les wilt, kun je ook de popschoollessen er extra bij doen. Dit kan alleen in overleg met de popschoolcoördinator. Je betaalt dan € 126,00 per schooljaar extra naast je reguliere lesgeld. Voor niet leerlingen van Artex bedraagt het lesgeld € 200,00 per schooljaar.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...


Docenten popschool:
Gitaar akoestisch: Menno Smit
Slagwerk: Wobbe Visser
Keyboard/toetsen/pop-piano: Bart Spruit


Docent: o.l.v. Menno Smit, Bart Spruit, Wobbe Visser

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 4 september 2017
  • Duur/Aantal: 19 weken verdeeld in blokken van 4 weken
  • Prijzen:
    • € 12,60 per maand (10 maanden) voor leerlingen Artex
    • € 20,00 per maand (10 maanden) voor niet leerlingen Artex
  • Inschrijven