Cursus
Muziek
 

Muziekles | Saxofoon

De warme klank van de saxofoon is geschikt voor heel veel verschillende muziekstijlen. Je kunt op het instrument niet alleen jazz en popmuziek spelen, maar ook klassieke muziek.

De saxofoon behoort tot de houten blaasinstrumenten. Dat lijkt raar, maar het wordt al wat logischer als je weet dat saxofonisten “rietblazers” zijn. Het geluid van de saxofoon wordt gemaakt door te blazen op een mondstuk met een riet erop. Het typische warme geluid van de saxofoon ontstaat door het mondstuk en het riet, maar ook doordat de saxofoon steeds wijder uitloopt van smal bij de hals tot breed bij de beker. Door middel van kleppen kunnen de verschillende tonen gemaakt worden. De grepen van de saxofoon lijken erg op die van blokfluit en dwarsfluit.

Er zijn verschillende soorten saxofoons. Altsaxofoon en tenorsaxofoon zijn de meest populaire saxen. Sopraan- en baritonsax worden ook steeds vaker bespeeld. De sopraansaxofoon is recht, maar de andere, grotere saxen hebben een gebogen vorm, anders zouden ze te lang zijn om vast te kunnen houden. De meeste mensen starten op een altsaxofoon. Voor kinderen is dit de meest geschikte saxofoon om te bespelen.

Verschillende saxen klinken samen prachtig. Ook kun je samen spelen met andere instrumenten in een klassieke bezetting, een pop- of bigband, een fanfare of harmonie-orkest.

Voor wie
Saxofoon spelen kan iedereen leren! Als je maar beschikt over 10 vingers en een flinke dosis enthousiasme! Kinderen vanaf circa 8 jaar (de voortanden moeten wel gewisseld zijn) zijn groot genoeg om de (alt)saxofoon te leren bespelen. Te oud ben je echter nooit.

Aanschaf
De prijs van een nieuwe (alt)saxofoon is ongeveer € 1.000,=. Tweedehands is ook mogelijk. Meer informatie is verkrijgbaar bij de administratie.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per mnd (10 mnd)
  • Inschrijven