Cursus
Muziek
 

Muziekles | viool

Bij Artex kun je al vanaf 6 jaar beginnen met vioolles. Er zijn violen in verschillende maten.

De viool behoort tot de familie der strijkinstrumenten en is al populair sinds het begin
van de 16e eeuw. Prachtige instrumenten werden gebouwd door Antonio Stradivarius
en bijna niemand heeft er ooit zo virtuoos op gespeeld als Nicolo Paganini. Alle
beroemde componisten uit de muziekgeschiedenis hebben belangrijke stukken voor dit instrument geschreven. Als violist kun je veel samenspelen met andere instrumenten. De viool heeft een zeer belangrijke plaats in het symfonieorkest.

Voor wie
Bij Artex kun je in de opstapcursus al vanaf 6 jaar beginnen met vioolles. Er zijn violen in verschillende maten. Afhankelijk van hoe groot je bent begin je op een kwart, halve, driekwart of hele viool. Vooral in het begin is het erg plezierig als een ouder of verzorger mee komt naar de les. Leren studeren is op een strijkinstrument namelijk niet eenvoudig en het werkt vaak heel goed als ouders thuis een kind kunnen helpen. Ook is het mogelijk om ouder-kindlessen te nemen voor viool en ook voor cello. In dat geval hebben ouder en kind samen les gedurende de eerste paar jaar. Later kunnen de lessen desgewenst apart worden gegeven. Het kan heel motiverend werken om samen muziekles te krijgen.

Aanschaf
Het is niet noodzakelijk dat er meteen bij het begin een viool wordt gekocht. Huren kan bij verschillende vioolbouwers. Informatie hierover is beschikbaar bij de administratie.
Bij de aanschaf van een viool geven de docenten graag advies. Voor ongeveer € 100,- koop je tegenwoordig online een eenvoudige viool, die prima is voor de startende vioolspeler.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 septemer 2018
  • Duur/Aantal: 38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
  • Prijzen:
    • v.a. € 42,50 per maand (10 maanden)
  • Inschrijven