Cursus
Muziek

Muziekles | Zangles licht, pop, jazz, stemvorming

Bij lichte muziek ligt de nadruk op het pop- en musicalrepertoire. In deze lessen wordt gewerkt aan de technische aspecten van het zingen: lichaamshouding, ademhaling en stemtechniek.

Natuurlijk wordt er ook direct begonnen met het zingen van musical/poprepertoire. Leer je stem kennen en leer deze goed te gebruiken!

Klassieke muziek
Voor koorzangers en individuele zangers biedt Artex de mogelijkheid de stem te ontdekken, te verbeteren en te verfraaien. De lessen zijn individueel of in klein groepsverband. Aan de orde komen onder andere: ademhaling, houding, klankvorming en uitspraak. Het repertoire dat je leert zingen is heel breed, maar altijd toegespitst op jouw eigen mogelijkheden en voorkeur. Klassiek zangles is mogelijk vanaf ongeveer 13 jaar. Rond die tijd zijn de stembanden volgroeid en kunt je naar hartelust zingen.

Toelating van leerlingen tussen de 13 en 17 jaar geschiedt door middel van een stemtest.

Voor wie
De lessen zijn bestemd voor leerlingen van circa 10 jaar en ouder. Als je je aanmeldt word je snel opgeroepen voor een stemadvies. Dit advies kan inhouden dat je direct geplaatst wordt, maar kan ook betekenen dat je als voorbereiding op deze lessen eerst wordt verwezen naar één van de cursussen Stemvorming (voor jongeren en volwassenen) en Musical Zingen voor Kinderen. Sommige leerlingen zijn nog te jong: de stem moet dan eerst wat verder groeien.

Samenspel
Je docent zal je al snel stimuleren samen met anderen muziek te maken. Bij Artex vind je daar veel mogelijkheden voor op allerlei niveaus: in vaste orkesten, bands of ensembles, of in samenspelprojecten die tijdens een lesjaar worden georganiseerd.

Tarieven muziekles - een compleet overzicht vind je hier: lees meer...

Docent: Claudia Reij lesdagen maandag en dinsdag

Details

  • Jaarcursus
  • Start in de week van 3 september 2018
  • Duur/Aantal: 38 weken, waarvan 2-4 weken samenspel
  • Prijzen:
    • vanaf € 42,50 p. mnd (10 mnd)
  • Inschrijven