Cursus
Dans
Mix

Pilates voor mannen - jaarcursus

Veel mensen denken dat Pilates een vrouwending is. Maar het tegendeel is waar! Pilates is juist heel goed voor mannen. Je traint er je buikspieren mee en het helpt je spieren te versterken én te verlengen. Pilates is bovendien een uitstekend hulpmiddel bij rehabilitatie.

Het trainen van het centrum van het lichaam wordt benadrukt, ook wel de core-stabiltiy genoemd. Door de diepe spieren rondom de romp te ontwikkelen, stabiliseert de romp en de achterkant van de romp wordt beter beschermd. Ook kracht, houding, balans en lenigheid zijn onderdelen van de les.

De training werkt door in het dagelijks leven. Je houding verbetert en bewegingen zoals lopen, tillen en andere vormen van sport zullen beter gaan door de balans, kracht en flexibiliteit die je beter ontwikkelt. Ook voorkom en/of verminder je bijvoorbeeld klachten van rug, nek of schouders.

Pilates voor mannen is een efficiënte training van 45 minuten en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De lessen worden gegeven door Marleen Tromp, oefentherapeut Cesar-Mensendieck en specialist in houding en beweging.

Pilates is ook te volgen als korte cursus.

Docent: Marleen Tromp

Details

  • Jaarcursus
  • Datum: woensdag 26 september 2018
    Tijd: 19:45 uur
    Inschrijven
  • Duur/Aantal: 35 lessen van 45 minuten
  • Prijzen:
    • € 217,-