Evenement
Muziek
Dans
Theater
Beeldend
Mix

Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van 'Theater Na de Dam' spelen in heel Nederland gelijktijdig meer dan 80 voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar vindt Theater na de Dam voor het eerst ook plaats op Texel.

Het programma bestaat uit diverse muziek-, dans- en theatervoordrachten, aansluitend op de herdenkingen in De Burght en op de Algemene Begraafplaats in Den Burg. Het thema is 'Kinderen in een bombardement'. Toen en nu. Verhalen van de kinderen van toen over de opstand van de Georgiërs, en verhalen van iemand die opgroeide in het Koerdische deel van Irak. Verleden en heden worden aan elkaar verbonden en gespiegeld. Het verleden wordt verteld aan de hand van brieven, dagboeken en verhalen. Het heden wordt gekoppeld aan het thema door een blik op nu.

Theater Na de Dam vindt plaats in Cinema Texel en start om 21.15 uur. Kaarten kosten € 7,50 per stuk en zijn vanaf vrijdag 20 april verkrijgbaar bij Nauta Boek in Den Burg.

Details

  • Datum: vrijdag 4 mei 2018
    Tijd: 21:15 uur
  • Prijzen:
    • € 7,50 p.p.