Cursus
Muziek

Orkestjesdag: uitwisseling Notenkrakers en Tutti Da Capo

Op zaterdag 24 maart a.s. organiseert Artex een uitwisseling met de beginnersorkesten De Notenkrakers van Artex en Tutti da Capo van muziekschool Da Capo in Schagen.

Eerder waren er uitwisselingen tussen Fortissimo, het meer gevorderde orkest van Artex, met orkesten van BJO Bloemendaal en het Amsterdams Jeugdorkest. Nu is het de beurt aan de beginnersorkesten De Notenkrakers (onder leiding van Loes Bakker) en Tutti Da Capo (onder leiding van Jenneke Gerritsen, tevens saxofoondocente bij Artex).
Er is ruimte voor jonge beginnende muzikanten (niveau 1 à 2 jaar les) op bijvoorbeeld blokfluit, dwarsfluit, gitaar, klarinet, saxofoon, keyboard/piano en slagwerk. Deelnemers dienen 2 weken mee te repeteren met De Notenkrakers: op dinsdag 13 maart en dinsdag 20 maart om 15.15 uur.

De Orkestjesdag start op 24 maart om 10.15 uur. 's Ochtends is er een gezamenlijke repetitie met beide orkesten (én onder leiding van beide dirigenten!), tussen de middag is er een heerlijke pannenkoekenlunch en daarna volgen de generale repetitie en het fotomoment. Om 14.30 uur wordt de Orkestjesdag feestelijk afgesloten met een optreden in de Voorspeelruimte van Artex. Dit concertje is gratis toegankelijk.

Deze uitwisseling wordt een geweldige en leerzame ervaring op het gebied van orkest- en samenspel. Reden genoeg om je aan te melden dus! Dit kan bij de administratie van Artex: 0222-313493 of adm@artex-texel.nl. Deelname kost € 10,-.

Details

  • Orkest / ensemble / koor
  • Datum: zaterdag 24 maart 2018
  • Prijzen:
    • € 10,-