Festival
Muziek
Mix
 

Iers Festival op Texel 2014

Samen Ierse muziek maken in een gemoedelijke sfeer, luisteren naar concerten van topmusici, workshops volgen bij topdocenten, zang, dans, lekker eten én een verfrissende strandwandeling langs het Texelse strand: dát zijn de ingrediënten van dit Festival.

Als dé band hebben we deze editie CRAN op het programma staan. Zet drie geboren Ieren met passie voor hun traditie, een goede stem en wat instrumenten bij elkaar en je hebt hét recept voor Ierse folk op zijn best. Muziek uit het hart die beelden oproept van donkerbruine pubs met vrolijk volk, waar de Guinness rijkelijk vloeit en waar de voeten onder de opzwepende ritmes wel van de vloer móeten. Dát Ierse oergevoel wil de driemansband CRAN overbrengen zodra het podium van hen is. Een ervaring die de liefhebbers van eerlijke Ierse folk niet mogen missen.

De bandleden zijn stuk voor stuk muzikale virtuozen met een respectabele staat van dienst. Desi Wilkinson is meester op de fluit en zanger Seán Corcoran, geschoold in zowel de Engelse als Gaelic zangtraditie, weet ook prima raad met bouzouki en gitaar. Ronan Browne is expert op de uillean pipes, het moeilijkst te bespelen Ierse muziekinstrument. Een combinatie van talenten die garant staat voor een programma vol heerlijke folksongs, geworteld in de tradities van Ierland, Schotland en Bretagne.

De workshops:

Van de Ierse groep CRAN:
Desi Wilkinson fluit/whistle
Sean Corcoran zang
Ronan Browne uilleann pipes

Annemarie de Bie bodhran
Franziska Urton fiddle
Simon Donnelly snaren/accompaniment
Gerry Murray samenspel 1
Johannes Schiefner samenspel 2
Naomi Vercauteren samenspel jeugd

Programma:

Voor alle workshops geldt onderstaand programma (ovb!!!):
Vrijdag 7 november:
18.30u ontvangst, koffie/thee
19.30-21.30u workshops
21.30u-….sessies!

Zaterdag 8 november:
9.30-12.30u workshops
12.30-14.15u lunch aan ’t strand van Paal 9 (optioneel)
14.30-16.30u workshops
16.45-17.45u instap-uren
18.00-19.30u diner in Hotel Den Burg (optioneel)
19.30-20.30u open podium
20.30u docentenconcertjes
21.30u-….sessies!


Zondag 9 november:
9.30-12.30u workshops
12.30-13.30u lunch in Hotel Den Burg (optioneel)
13.30-14.30u workshop “puntjes op de i”
15.00u: presentaties
16.30u einde, tijd om de boot te gaan halen! En... we kunnen het niet laten, daar spelen we lustig door! Getuige het filmpje links.

*Deze maaltijden kun je reserveren op het inschrijfformulier via de website.

Instap-uren:

Je kunt gewoon even uitwaaien buiten, maar ook eens even meedoen aan een van de andere workshops zoals zang, dans en doedelzak! Aan het eind van de zaterdagmiddag kun je instappen in een korte workshop. Inschrijflijsten komen tijdens het weekend aan de muur te hangen.

Doe mee!

Je kunt je vanaf juli 2014 opgeven via het inschrijfformulier op de website, evt met reserveringen voor een slaapplek in de Stayokay en/of diverse maaltijden (zie onder). Je betaalt en bestelt voor het hele workshopweekend, maar dan exclusief maaltijden en overnachting. M.a.w.: je repeteert het hele weekend en aan het einde zijn er presentaties aan elkaar, heel laagdrempelig. Mensen kunnen meedoen aan de maaltijden tegen betaling, sommigen nemen gewoon een lekker broodje mee. Koffie en thee zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Details

 • Korte cursus, Orkest / ensemble / koor
 • Datum: vrijdag 7 november 2014 t/m zondag 9 november 2014
 • Duur/Aantal: een lekker lang weekend!
 • Prijzen:
  • workshops: € 120,-- voor volwassenen
  • workshops: € 60,-- tot en met 20 jr / studenten: € 80,-- (ovb)
  • Geef bij opmerkingen aan welke workshop en of je stayokay reserveert
 • Inschrijven