Cursus
Muziek

Vliers Festival 2017: DADGAD gitaar - Jeroen Knapen

Jeroen Knapen draait al 10 jaar mee als gitarist in de Vlaamse folkscene en speelt op dit moment onder andere bij Surpluz, Ghent Folk Violin Project en The Chai Connection.

 Hij nam meer dan 10 albums op, was artistic leader op Flanders Ethno en is lesgever folkgitaar in de muziekacademies van Herentals, Gent en Lebbeke. Hij was te zien tijdens optredens op festivals in o.a. Portugal, Canada, Estland en Zwitserland.

De cursus folkgitaar is geschikt voor gevorderde gitaristen vanaf 16 jaar met voldoende speelervaring die vlot op het gehoor een melodie kunnen naspelen. Tijdens deze stage stemmen we onze gitaar uitsluitend in DADGAD, de folkstemming bij uitstek. Aan de hand van Europese folkmelodieën (Vlaanderen, Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden...) werken we aan onder andere aan het verfijnen van plectrumtechniek, het zoeken naar een interessant akkoordenschema en variaties. Ook baslijntjes en verbindingen tussen akkoorden, versieringen in de melodie etc komen aan bod. De melodieën worden op het gehoor aangeleerd en achteraf worden de partituren met tablatuur uitgedeeld. Van een aantal nummers maken we een gezamenlijk arrangement. Ze zullen de gitaristen dit jaar gehoord hebben!

Benodigdheden: folkgitaar (liefst stalen snaren, géén klassieke gitaar), opnamemateriaal (smartphone…), capodaster, reservesnaren, plectrums.

Docent: Jeroen Knapen

Details

  • Datum: vrijdag 10 november 2017 t/m zondag 12 november 2017
  • Prijzen:
    • €125,-
    • €80,- voor studenten (op vertoon van geldige studentenpas)
    • €60,- tot en met 20 jaar
  • Inschrijven