Festival
Muziek

Vliers Festival 2017: doedelzak G en D - Pieterjan van Kerckhoven

Pieterjan begon in 2006 met het volgen van Vlaamse doedelzak bij Bart Van Troyen. Een jaar later begint hij zijn studies barokmusette en doedelzak aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jean-Pierre van Hees.

 Binnen folkmuziek is hij actief als doedelzakspeler en saxofonist in de folkgroepen WÖR, Surpluz en EmBRUN. Hij is actief als vaste musettespeler bij het Bourdon Collectief en Les Menus Plaisirs du Roy en geeft reeds enkele jaren les aan verschillende muziekacademies in België. Ook geeft hij regelmatig stages en workshops, zo was hij reeds te gast op vorige edities te Texel.

Inmiddels bekend van WÖR, Surpluz, EmBRUN, Bourdon Collectief) zal PJ zowel traditionele als nieuw gecomponeerde melodieën gebruiken om rond te werken. Centraal staan Sol en Re doedelzakken, maar hier en daar een uitstapje met een ander instrumenten kan zeker. We gaan uit van de melodie, voegen stemmen toe, doedelrifjes en hier en daar wat zingen (en spelen tegelijk, waarom niet!). Doedelzak-technisch gaan we er ook wat op vooruit met (op ieders niveau) enkele typische versieringen.

Benodigdheden:

Doedelzak in G en/of D, (heb je doedelzakken in andere toonaarden, of beheers je nog een ander instrument, breng ze dan zeker mee!) schrijfgerei, opnameapparaat.

Docent: Pieterjan van Kerckhoven

Details

  • Datum: vrijdag 10 november 2017 t/m zondag 12 november 2017
  • Prijzen:
    • €125,-
    • €80,- voor studenten (op vertoon van geldige studentenpas)
    • €60,- tot en met 20 jaar
  • Inschrijven