Artex Kunstenschool Texel heeft een nieuwe directeur
1 augustus 2016

Het bestuur van Artex is verheugd dat zij de heer Sander Boschma kan voorstellen als nieuwe directeur van onze kunstenschool. Boschma start 29 augustus a.s. Het bestuur denkt in Boschma de ondernemende directeur, met de juiste dosis bevlogenheid en voldoende pragmatisme, gevonden te hebben. Boschma is opgegroeid in een artistiek ondernemersgezin in Friesland. Inmiddels is hij 26 jaar werkzaam in tal van functies binnen de culturele wereld en brengt hij een schat aan ervaring mee.

In 1990 begon Boschma in Rotterdam tijdens zijn studie Kunst en Cultuurwetenschappen als zelfstandig organisator van kunstmanifestaties en tentoonstellingen, vervolgens is hij daarnaast een aantal jaren werkzaam geweest als adviseur bij een commerciële Kunstuitleen in Waalwijk en Antwerpen en was hij tussen 2000 en 2014 in Haarlemmermeer ondermeer verantwoordelijk voor Galerie de Meerse en voorzitter van de lokale cultuurstichting. De afgelopen twee jaar is Boschma werkzaam geweest als zelfstandig adviseur en als raadslid in zijn huidige woonplaats Hillegom.

“Cultuur maken we samen, cultuur beleven we samen, cultuur is van ons samen. Actief of passief, wij worden allemaal rijker van een boeiend cultureel leven“, aldus Boschma, “Ik heb ontzettend veel zin om op Texel aan de slag te gaan bij deze mooie organisatie op dit inspirerende eiland op de eeuwenoude grens van Nederland en ‘de rest van de wereld’.”

De heer Boschma is 47 jaar oud, gehuwd en heeft 2 dochters.

sander-boschma.jpg