Artex organiseert korte cursus Speel op Sail!
13 maart 2017

Artex - Kunstenschool Texel laat Sail 2017 niet zomaar voorbijgaan en organiseert een speciale cursus voor muzikanten (en zangers) om, onder andere, een optreden tijdens Sail 2017 in Oudeschild te verzorgen, met muziek uit en over de VOC-tijd!

Tijdens deze 12 weken durende cursus onder leiding van Loes Bakker komt muziek uit de 17e en 18e eeuw aan de orde, oude zeemansliedjes, maar ook nieuwe liederen want het leven op zee is van alle tijden en internationaal! Zo kunnen er een paar oude matrozendansen (madlots) en mooie shanty's de revue passeren, maar gaan de cursisten ook aan de slag met het repertoire van de Skrik der Zee, de 4tuoze Matrozen, de Heren van Zes Weken en Pekel. Instrumentale muziek en liedjes over het zeemansleven en -liefde, scheurbuik en gevaren op zee.

Omdat de muziek in een modern jasje wordt gestoken zijn -naast zang- alle instrumenten welkom: fluit, blokfluit, accordeon/trekzak, gitaar, basgitaar, klarinet, saxofoon, trompet en klein koper, harp, viool, cello, keyboard/piano en percussie. Er zou zich in de laatste repetities zomaar een doedelzak kunnen aansluiten om de groep af en toe wat kracht bij te zetten!

De cursus Speel op Sail! start op dinsdag 21 maart om 19:45 uur en bestaat uit 12 lessen van 45 minuten. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Artex via 0222-313493 of klik op deze link.