Jenneke Gerritsen, docent saxofoon, muzieklessen op Texel

Jenneke Gerritsen is gediplomeerd saxofoondocente. Ze studeerde klassiek saxofoon. Eerst aan het Conservatorium Alkmaar, bij Karel Bruin, waar ik in 1992 afstudeerde als Docerend Musicus. Vervolgens in Amsterdam, waar ze studeerde voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium bij Ed Boogaard. Deze studie rondde ze af in 1994. Sindsdien heeft ze vele cursussen en bijscholingen gedaan, zoals lichte muziek/improvisatie, ensemble-leiding en Muziek op schoot. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen als docent en als muzikant. Daarom volg ik zelf ook nog regelmatig lessen op verschillende gebieden. Ik wil in mijn lessen een breed aanbod kunnen bieden; van klassiek tot pop/jazz. Ik geef les aan beginners en gevorderden, privé-lessen en groepslessen. Ik heb jarenlang ervaring in het geven van saxofoonles, het leiden van ensembles, verzorgen van muzieklessen op (basis)scholen en het geven van cursussen Muziek op Schoot. Als muzikant speelde ik veel klassieke muziek, maar ook jazz en pop. Momenteel speel ik in een saxofoonkwartet en in de Burn Brigade Bigband. Ik werk sinds augustus 2000 op Texel. Bij Artex geef ik saxofoonles, IMV les, leid ik ensembles (het beginnersensemble de Notenkrakers) en ben ik coördinator samenspel en examens.

Jenneke Gerritsen