Orkestenuitwisseling Texel-Amsterdam mét 3 optredens
10 mei 2017

Jeugdige Amsterdamse orkestmusici van het Amsterdams Junioren Symfonie Orkest (AjunSO) onder leiding van Peter Veenhuizen komen aanstaande zaterdag aan op Texel voor een orkestenuitwisseling met het Fortissimo-orkest van Artex – Kunstenschool Texel onder leiding van Loes Bakker.

Gedurende het weekend zullen de beide jeugdorkesten maar liefst 3 optredens verzorgen! Op zaterdagochtend om 11.00 uur zullen beide jeugdorkesten het weekendprogramma starten met een kennismakingsprogramma en try-out concert op Landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn. Daarna zullen alle muzikanten hun instrumenten weer inladen, om op weg te gaan naar het Glazen Paleis in de Wezentuin van Den Burg. In het Glazen paleis zal een flitsend concert gegeven worden, aanvang 15.00 uur. Er zullen een aantal stevige popnummers ten gehore worden gebracht, bijvoorbeeld 'Thriller' van Michael Jackson. Maar er staat ook catchy klassieke muziek op het programma zoals de Radetzky Mars van Johann Strauss senior. De entree is gratis, na afloop wordt er met de pet rond gegaan om tegemoet te komen in de kosten van deze bijzondere muzikale uitwisseling.

Op zondag 21 mei om 11:00 uur staat een koffieconcert gepland in het Maartenhuis bij De Koog. De bewoners en het personeel van het Maartenhuis zien al uit naar de komst van de orkesten.

Het zondagmiddag-programma bestaat voor de deelnemers uit een wandeling naar en lunch op het strand, daarna zullen de Amsterdammers weer moe en tevreden huiswaarts rijden. Op 17 en 18 juni staat een tegenbezoek gepland door het Fortissimo-orkest aan Amsterdam. Op zondag 18 juni zullen de beide orkesten een Vaderdagconcert geven in het Amsterdamse Bos. Tijdens de beide weekenden stellen ouders van orkestleden hun huis beschikbaar als gastgezin voor een of meerdere orkestleden.