Iers Festival Texel

Iers op Texel wederom een groot succes

De 15e editie van het festival 'Iers op Texel' bij Artex was ook dit jaar weer een groot succes. De 3e lustrumeditie was een waar feest. De workshops en masterclasses, gegeven door de crème de la crème van Ierse, Duitse, Bretonse en Nederlandse musici, werden door ruim 75 cursisten zeer gewaardeerd, evenals de ontspannen organisatie, de geboden kwaliteit en de lunches en het diner van Paal 9 en Hotel Den Burg.

De 15e editie van het festival 'Iers op Texel' bij Artex - Kunstenschool was ook dit jaar weer een groot succes. De 3e lustrumeditie was een waar feest. De workshops en masterclasses, gegeven door de crème de la crème van Ierse, Duitse, Bretonse en Nederlandse musici, werden door ruim 75 cursisten zeer gewaardeerd, evenals de ontspannen organisatie, de geboden kwaliteit en de lunches en het diner van Paal 9 en Hotel Den Burg.

De feestavond op zaterdag met een open podium van cursisten én de concerten van de docenten waren als van ouds hét hoogtepunt van het weekeinde waarbij het publiek bij het optreden van Aoife van O'Brien met haar prachtige vioolspel bijna ademloos toekeek. Tijdens de zang van Annemarie de Bie kon je een speld horen vallen in de volle zaal bij Artex.

De feestavond eindigde traditioneel met een Ierse samenspeelsessie in de hal die pas eindigde in de vroege ochtenduurtjes. Na een korte slaap werd er om 9:30 uur weer gestart met de workshops en masterclasses. Na de afsluitende eindpresentatie van 'Iers op Texel' bij Artex werden ook op de boot van 17.00 uur TESO passagiers nog verrast met een korte sessie door de cursisten.

Iers op Texel was wederom een doorslaand succes: een inspirerend, gezellig én leerzaam weekeinde op Texel. De eerste afspraken voor de 16de editie in november 2017 bij Artex zijn alweer gemaakt.