Artex geeft les op afstand

24-03-2020

Het besluit van de overheid t.a.v. het corona-virus heeft ook gevolgen voor de lessen van Artex. Lesgeven op de normale manier is sowieso tot en met 6 april niet mogelijk. Maar we gaan onze leerlingen wel op een alternatieve manier bedienen.

De docenten zullen elk op hun eigen manier zorgen dat er op afstand kan worden lesgegeven en dat de voortgang van de lessen kan worden gemonitord. Naast het sturen van thuiswerkopdrachten naar alle leerlingen valt te denken aan lesgeven via Skype, Whatsapp, Facetime of een andere beeldverbinding.

De crisis vraagt de komende tijd veel creativiteit van onze docenten en cursisten. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit op een goede manier kunnen invullen. Voor Pilates, YinYoga en Cesar Fit zijn al thuisoefeningen rondgemaild naar de leerlingen. De danssectie is bezig om choreografieën op te nemen, zodat die thuis geoefend en ingestudeerd kunnen worden. Ook onze muziekdocenten hebben de eerste thuiswerkopdrachten al rondgestuurd en de KunstKlassers en schildercursisten hebben van docent Maurice al een mooie ‘challenge’ per mail toegestuurd gekregen.

Ook voor de groepslessen en ensembles worden oplossingen ontwikkeld. We gaan er hoe dan ook voor zorgen dat iedereen thuis lekker aan de slag kan. Het is een bizarre tijd, maar doordat mensen veel thuis zijn kunnen ze deze tijd juist goed benutten om muziek te maken of creatief bezig te zijn.