Cursusaanbod

di17nov

Online kunstlezing: Rafaël

Online kunstlezing: Rafaël

Oud werd het wonder van de renaissance niet. Succesvol wel, tot op heden.

Rafaël Sanzio werd in 1483 geboren in Urbino. Aan het hertogelijke hof aldaar moet de jonge schilder tal van voorbeelden van goede kunst hebben gezien. Hij bleek zelf aanleg te hebben voor schilderkunst en kreeg zijn eerste onderwijs van zijn vader, die hij in beroemdheid later ruimschoots zou overtreffen.

De carrière van Rafaël is adembenemend. Hij werkte voor hooggeplaatste adel en pausen en hij leidde een groot atelier. Er zijn van hem voornamelijk fresco’s bekend, maar hij maakte ook schilderijen in olieverf, tekeningen en hij was architect. Beroemd is de Stanza della Segnatura waar hij voor paus Julius II alle vier wanden beschilderde. De biograaf Giorgio Vasari vermeldde in 1550 dat de paus daar zo content mee was dat hij Rafaël opdracht gaf ook andere muren te beschilderen en de daar aanwezige fresco’s liet weghalen.

Rafaël is samen met Michelangelo en Leonardo da Vinci een van de grote drie van de renaissance. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat hij overleed.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 20.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 17 november 2020
Tijd:
20.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-