Cursusaanbod

di17dec

Kunstlezing: Van Munch tot nu – kunst uit Scandinavië

Kunstlezing: Van Munch tot nu – kunst uit Scandinavië

Wie kent niet De Schreeuw van Edvard Munch? Het wereldberoemde schilderij of eigenlijk schilderijen (het zijn meerdere versies) is zonder twijfel het beroemdste schilderij uit Noorwegen en misschien uit heel Scandinavië. Dat is niet gek. Munch schiep een groot oeuvre en brak al tijdens zijn leven internationaal door.

Zijn werk, en niet alleen De Schreeuw krijgt dan ook een plaats in deze lezing. Scandinavië heeft echter meer te bieden. Helene Schjerfbeck was een tijdgenote van Munch (zie afbeelding) en werd bekend met portretten vol psychologische introspectie. En wat te denken van de symbolistische schilderijen met het landschap als onderwerp?

Of moderne kunstenaars als Olafur Eliasson, die in Parijs tijdens de klimaattop Groenlandse ijsblokken op straat liet smelten om klimaatverandering zichtbaar te maken. Of Elisabeth Ohlson met een (behoorlijk) gemoderniseerd verhaal van Christus’ leven in foto’s.

In twee uur nemen we je langs alle landen die tot Scandinavië gerekend worden en vertellen uiteraard welke landen dat zijn. Je ziet zowel Vikingschepen, sprookjesachtige schilderijen als moderne beeldentuinen. De Scandinavische kunst is immers meer dan Munch.

Kijk hier voor meer informatie over onze lezingen.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 17 december 2019
Tijd:
20.00
Aantal en duur:
Een lezing van 2 uur
Prijs:
10,- inclusief thee/koffie en wat lekkers

Direct aanmelden!


Aantal personen

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.