Cursusaanbod

di6apr

Online lezing: Op reis naar Marrakech

Online lezing: Op reis naar Marrakech

Deze stad is bijna een reis in de tijd.

Zoals de meeste Marokkaanse steden bestaat Marrakech uit een aantal delen: de oude medina en de ville nouvelle. De belangrijkste moskee, Kutubiya, is tot op heden het hoogste gebouw van de stad. Het bijzondere is dat het de tweede versie is van het godshuis. De eerste is binnen enkele jaren na de voltooiing afgebroken. Waarom? Dat hoor je in de lezing.

In Marrakech staat een immense paleisruïne die de grootsheid van de toenmalige hoofdstad moest benadrukken die geïnspireerd was op het Alhambra in Granada. Marrakech is een Berberstad waar het plein Jemaa el Fna het beste van getuigt. Kortom, Marrakech is een prachtige, bijzondere en veelzijdige stad, van de traditionele soeks tot de kleurrijke Jardin Majorelle.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 20.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 6 april 2021
Tijd:
20.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-