Cursusaanbod

di12nov

Kunstlezing: Monet

Kunstlezing: Monet

De Franse schilder Claude Monet (1840-1926) bleef zijn hele carrière lang het impressionisme trouw. Zelfs op hoge leeftijd maakte hij een aantal wereldberoemde doeken met tuinen vol waterlelies in de hem zo vertrouwde stijl.

Monet maakte de waterlelies en vergelijkbare schilderijen in zijn huis in Giverny. Een deel daarvan schonk hij aan de Franse staat zodat van het front teruggekeerde soldaten in de nabijheid van zijn bloemen rust zouden vinden. Tot op de dag van vandaag hangen deze schilderijen in de Parijse Orangerie. Als je er dicht bovenop staat, zie je alleen kleur en penseelstreken. Pas van een afstand valt dit samen tot een herkenbaar geheel. Dit is nu precies het kenmerk van het impressionisme, de stijl waarin Monet al vanaf de jaren 1860 in werkte.

In deze lezing bieden we u een overzicht van Monets leven en werk. Zijn Zaanse periode passeert uiteraard de revue, net als zijn beroemdste schilderijen.

Kijk hier voor meer informatie over onze lezingen.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 12 november 2019
Tijd:
20.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,- incl. koffie/thee en iets lekkers
Direct aanmelden!


Aantal personen

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Wij houden je via mail op de hoogte van roosterwijzigingen, vakantieplanningen en afwezigheid van docenten. Daarnaast brengen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte van nieuw cursusaanbod, concerten, evenementen en acties. Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.
Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.