Cursusaanbod

di28sep

Online lezing: De heilige Franciscus

Online lezing: De heilige Franciscus

Dat Franciscus van Assisi heeft geleefd, staat buiten kijf.

Hij heette eigenlijk Giovanni di Pietro Bernardone en was een telg van een gegoede familie in het Italiaanse Assisi. Hij werd geboren in 1181 of 1182 en overleed in 1226.

Franciscus dankt zijn wereldwijde bekendheid aan zijn letterlijk voorbeeldige levenswandel en de verbetering van het aanzien van de Rooms-katholieke kerk in zijn tijd. Hij stichtte een nog steeds populaire orde die armoede hoog in het vaandel heeft, hij schreef en predikte en de traditie wil dat hij tal van wonderen verrichtte.

Zo kon hij naar verluidt met dieren communiceren. Geen wonder dat zijn feestdag tegenwoordig Dierendag is. Ook bekend is dat hij de stigmata heeft ontvangen, dat wil zeggen de wonden die Jezus aan het kruis kreeg. Franciscus bootste Jezus’ leven immers na. Daaruit ontstonden weer andere legendes die we je tijdens de lezing niet zullen onthouden. Luister naar het verhaal van een bijzonder, geliefd en veelzijdig personage van het christendom.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 20.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 28 september 2021
Tijd:
20.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-