Cursusaanbod

di27sep

Online lezing: New York

Online lezing: New York

Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten al decennialang de toon.

In deze lezing krijg je een historisch overzicht van de ontwikkeling van de nederzetting Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad. Daarin is veel ruimte voor hoe de kolonie Nieuw-Nederland eruitzag en wat we daar tegenwoordig nog van zien. We buigen ons over de explosieve groei en de immigratie in de negentiende eeuw. Met die groei volg je de architectuurstijlen: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, het prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 20.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 27 september 2022
Tijd:
20.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-