Cursusaanbod

di25mei

Online lezing: Op reis naar Warschau

Online lezing: Op reis naar Warschau

Ontdek de stad van Chopin en Marie Curie.
 
De Poolse hoofdstad komt misschien niet op de eerste plaats als je aan een korte stedentrip denkt, maar wat ons betreft is dat geheel ten onrechte. Warschau heeft een boeiende en roerige geschiedenis, prachtige en verrassende musea en een veel mondainere en aangenamere sfeer dan velen zouden verwachten. Bovendien ligt de stad er prachtig aangeharkt bij. Maar… in Warschau is niets wat het lijkt. Het koninklijk paleis staat fier te wezen alsof het sinds de achttiende eeuw niet anders heeft gedaan. In werkelijkheid is het in de oorlog met de grond gelijk gemaakt en daarna met de grootste precisie weer opgebouwd. Die woonwijk aan de overkant en die glimmende kantoren? Wederopbouw op de plaats van het ghetto.
 
Op de ruïnes van Warschau verrees na de oorlog een getrouwe kopie van de vooroorlogse hoofdstad. Althans, in het centrum. Daarbuiten moet je het stoeptegeltapijt optillen en door de rijkdom van de westerse stad heen kijken om de geschiedenis te zien. En dat ga je in deze lezing doen. Je leert de geschiedenis en het karakter van een bijzondere Europese stad kennen.

 

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 20.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Krzysztof praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.


Details
Type cursus:
Lezing
Datum:
dinsdag 25 mei 2021
Tijd:
20.00 uur
Aantal en duur:
1 lezing van ca. 2 uur
Prijs:
€ 10,-