Cursusaanbod

vr5nov

Vliers Festival 2021: workshop samenspel door Bert Leemans en Guus Herremans

Vliers Festival 2021: workshop samenspel door Bert Leemans en Guus Herremans

In deze workshop leren Bert Leemans en Guus Herremans van Airboxes je alles over samen musiceren. Hoe kun je verschillende instrumenten laten samenklinken in een zelfgemaakt arrangement? Akkoordenleer en transpositie is de schuim op je bier bij het samenspelen en laten we dus zeker niet onberoerd. Zelfs een melodie-instrument kan gaan begeleiden! Samen gaan we op zoek welke onderdelen en facetten je kunt hanteren om een arrangement vorm te geven. Vertrekkende van een melodie bekijken we welke ingrediënten we mogelijk hebben voor ons arrangement en begeleiding; hoe begeleid ik in 4/4, 3/4, 6/8, etc. Bij uitbreiding kijken we hoe we de melodie kunnen ‘opsmukken’.

Verder gaan we dit weekend back to the roots zoals het in het folkmilieu en op sessies gebruikelijk is, namelijk op het gehoor spelen. Een vaardigheid die je na dit weekend nog veel zal kunnen gebruiken! Na dit weekend vertrek je naar huis met een goed gevulde koffer vol tools over hoe je je nummer kan arrangeren en ‘podiumklaar’ maakt om een publiek te gaan boeien.

Klinken Am, Dm, G en C je niet vreemd?
Dan ben je meer dan welkom!

Airboxes is sfeervolle dans- en luistermuziek gebracht door het duo Bert Leemans en Guus Herremans op chromatisch en diatonisch accordeon. Bert (chromatisch) en Guus (diatonisch) zijn perfect op elkaar ingespeeld, de klanken van hun instrumenten smelten samen bij alles wat ze spelen en nemen je mee naar een magische wereld. Hun afwisselend intieme solo’s en klankkleurijk samenspel zorgen voor een allesomvattend geheel. Airboxes zijn twee mannen, twee accordeons, één verhaal!

Bert en Guus geven tijdens Vliers Festival 2021 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 5 november van 19.30 – 21.30 uur
zaterdag 6 november van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 7 november van 10.00 tot 12.00 uur
Vervolgens zetten we zondagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 14.30 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.

Op zaterdagmiddag is er van 16.45 tot 17.45 uur een instap-uur waarbij je even kunt ‘proeven’ van de andere workshops/activiteiten.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 5 november 2021
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 5-7 november 2021
Prijs:
€ 150,- voor volwassenen | Tot 18 jaar € 75,-
Direct aanmelden!

  Aanhef


  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 15,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 15,50 bij Stay Okay)Ik eet zondagmiddag mee (€ 9,50 bij Stay Okay)

  TARIEF

  € 150,- voor volwassenen€ 75,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.


  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist


  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.


  CORONATOEGANGSBEWIJS
  Bij een bezoek aan culturele voorstellingen en evenementen is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen. Daarbij zijn registratie en een gezondheidscheck van overheidswege verplicht. Kom je tijdens het Vliers Festival naar Artex dan zal een medewerker bij binnenkomst vragen om een coronatoegangsbewijs, ID-bewijs en of je gezond bent.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.