Cursusaanbod

vr5nov

Vliers Festival 2021: workshop jeugdsamenspel door Judith Be en Lot Postma

Vliers Festival 2021: workshop jeugdsamenspel door Judith Be en Lot Postma

Tijdens dit workshopweekend leren we folktunes uit verschillende landen, zowel traditionele als nieuwe. In het begin van de workshop leer je de melodieën, op gehoor, vervolgens maken we een arrangement zodat we een echte folkband worden! We gaan melodieën en akkoorden spelen, en misschien ook wel een beetje zingen en improviseren! Daarom zijn alle soorten instrumenten, melodie-, percussie- en akkoordinstrumenten, welkom bij deze workshop. Dansbare, swingende en leuke arrangementen staan centraal tijdens de sessie.

Het is goed om wegwijs te zijn op je instrument, zodat je goed met de groep mee kunt komen. We zullen de melodieën aanleren op gehoor. Tijdens de workshop kan je de tunes opnemen zodat je ze kan onthouden en later nog eens kan spelen.

Benodigdheden: instrument(-en), schrijfgerei en papier, opnameapparaat en je allermooiste outfit voor een spetterende afsluiting!

Lot Postma (21 jaar) studeert Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en zit nu in mijn 4e jaar. Ze speelt sinds haar 7e viool en sinds haar 14e ook altviool. Ze is o.a. aanvoerder van de altviolen in het CREA orkest in Amsterdam. Op 12-jarige leeftijd ontdekte ze Ierse Folk en ging ze naar Fiddlers Farm in Niedorp. Folk uit andere landen leerde ze bij Ethno Flanders, een wereld/folkmuziek festival. Mensen van over de hele wereld komen daar in de zomer heen om elkaar hun favoriete tunes te leren. Op het conservatorium is wereldmuziek ook een groot thema. Ze krijgt daar les in Djembe, Darbuka, Arabisch improviseren en nog veel meer.

Judith Be (21 jaar) speelt al sinds haar 7e viool. Eerst klassiek, maar al gauw leerde ze de Ierse volksmuziek kennen. Ze is toen een aantal keer naar Fiddlers’ Farm gegaan, waar ze Lot leerde kennen en nog meer de liefde voor volksmuziek ontwikkelde. Naast Ierse volksmuziek is ze ook thuis in andere volksmuziekstijlen waaronder Zweedse volksmuziek. In 2019 deed ze in Zweden een éénjarige opleiding in traditionele Zweedse volksmuziek en sindsdien geeft ze af en toe workshops in Zweedse volksmuziek op muziekscholen. Momenteel volgt ze de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Judith speelt graag muziek van veel verschillende plekken: Scandinavisch, Keltisch, Balfolk, maar ook muziek uit de Balkan en Arabische muziek.

Judith en Lot geven tijdens Vliers Festival 2021 een weekend-workshop in 4 dagdelen:

vrijdag 5 november van 19.30 – 21.30 uur
zaterdag 6 november van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur
zondag 7 november van 10.00 tot 12.00 uur
Vervolgens zetten we zondagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur de muzikale puntjes op de i om ten slotte van 14.30 tot 16.00 uur het geleerde te presenteren aan alle deelnemers.

Op zaterdagmiddag is er van 16.45 tot 17.45 uur instap-uur waarbij je even kunt ‘proeven’ van de andere workshops/activiteiten.


Details
Type cursus:
Workshop
Datum:
vrijdag 5 november 2021
Aantal en duur:
Weekend-workshop in 4 dagdelen in het weekend van 5-7 november 2021
Prijs:
€ 150,- voor volwassenen | Tot 18 jaar € 75,-
Direct aanmelden!

  Aanhef


  MAALTIJDEN

  Ik eet zaterdagmiddag mee (€ 15,- bij Paal 9, incl. bus naar het strand)Ik eet zaterdagavond mee (€ 15,50 bij Stay Okay)Ik eet zondagmiddag mee (€ 9,50 bij Stay Okay)

  TARIEF

  € 150,- voor volwassenen€ 75,- tot 18 jaar
  Volwassenen die een jaarcursus bij Artex volgen, krijgen 25% korting op de workshopprijs.


  GEGEVENS VAN DE BETALINGSPLICHTIGE
  Dit is degene die de lesgelden betaalt, bijvoorbeeld de ouder of verzorger.

  Adres zelfde als cursist


  BETALINGSMACHTIGING
  Als je dit formulier verzendt, machtig je Artex Kunstenschool Texel om het bedrag van het door jou opgegeven rekeningnummer af te schrijven. Mocht er iets niet kloppen na incasseren, dan kun je het geld terug laten storten/storneren (binnen 56 dagen nadat het bedrag is afgeschreven).

  Nadat het formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Als je die niet ziet, check dan ook je spam-box. Soms komt het voor dat er een foutje is gemaakt tijdens het intypen van het e-mailadres, dan ontvang je dus ook geen bevestigingsmail.


  CORONATOEGANGSBEWIJS
  Bij een bezoek aan culturele voorstellingen en evenementen is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen. Daarbij zijn registratie en een gezondheidscheck van overheidswege verplicht. Kom je tijdens het Vliers Festival naar Artex dan zal een medewerker bij binnenkomst vragen om een coronatoegangsbewijs, ID-bewijs en of je gezond bent.

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Vanzelfsprekend gaan wij correct om met je gegevens en verstrekken je mailadres niet aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

  Ja, ik wil graag de Artex nieuwsbrief ontvangen.
  Ik ga akkoord met de bepalingen van het lesgeldreglement.
  Foto's die tijdens het festival door Artex van mij gemaakt worden, mogen gepubliceerd worden.