Vliers 2019

Over twee maanden is het zover… Vliers 2019! De workshops beginnen aardig vol te lopen. Wel is er nog voldoende plek bij:

Harp door Mirjam Rietberg

Draailier door Harald Bauweraerts

Samenspel Jeugd door Naomi Vercauteren

Vliers op Texel is een festival met zowel Vlaamse als Ierse muziek. De line-up van dit festivalweekend in november is weer veelbelovend en staat garant voor heel veel mooie en goede muziek op Artex – Kunstenschool Texel!

Het gebouw zal prachtig gevuld worden met maar liefst 12 workshops voor zang, fluit, fiddle, pipes, maar ook Vlaamse doedelzak, draailier, harp, gitaar, bodhrán en 2 groepen voor samenspel! En speciaal voor de jeugd weer een samenspelworkshop…

We gaan verzekerd zijn van een tof bal op de zaterdagavond, maar ook van stevige Ierse sessies tot in de kleine uurtjes: naast de Vlaamse topband EmBRUN komen er maar liefst 3 Ierse muzikanten van grote klasse naar het eiland: Mick O’Brien (uilleann pipes), Aoife Ni Bhriain (fiddle) en Brendan Mulholland (fluit).

Daarnaast hebben we 3 toppers uit de Vlaamse scene die als geen ander gedegen les komen geven: Wouter Vandenabeele (samenspel), Jeroen Knapen (DADGAD-gitaar) en Naomi Vercauteren (jeugdsamenspel). En natuurlijk van eigen bodem 3 docenten die niet mogen ontbreken: Annemarie de Bie voor zang, Pieter Wentzel voor bodhrán en Mirjam Rietberg voor harp.

Voor het bal op de zaterdagavond komt EmBRUN naar Texel, een dynamische groep jonge Vlamingen die met hart en ziel maar vooral op virtuoze wijze vernieuwende en swingende folk spelen. EmBRUN, dat zijn: Bert Leemans accordeon, Pieterjan van Kerckhoven doedelzak en saxen, Harald Bauweraerts elektro-akoestische draailier, Jonas Scheys bas en Ludo Stichelmeyer percussie/drums.