Vliers bijna van start!

Komend weekend doen ruim 100 deelnemers vanuit het hele land mee aan Vliers, het festival voor Vlaamse en Ierse muziek! Drie dagen lang zijn er bij Artex workshops zang, fluit, fiddle, pipes, Vlaamse doedelzak, draailier, harp, gitaar, bodhrán en samenspel.

Er komen maar liefst 3 Ierse muzikanten van grote klasse naar het eiland: Mick O’Brien (uilleann pipes), Aoife Ni Bhriain (fiddle) en Brendan Mulholland (fluit). Daarnaast zullen 3 toppers uit de Vlaamse scene als geen ander gedegen les komen geven: Wouter Vandenabeele (samenspel), Jeroen Knapen (DADGAD-gitaar) en Naomi Vercauteren (jeugdsamenspel). En natuurlijk zijn er van eigen bodem 3 docenten die niet mogen ontbreken: Annemarie de Bie (zang), Pieter Wentzel (bodhrán) en Mirjam Rietberg (harp). Ook de leden van EmBRUN, een dynamische groep jonge Vlamingen die met hart en ziel maar vooral op virtuoze wijze vernieuwende en swingende folk spelen, komen workshops verzorgen.

Naast de vele workshops zijn er docentenconcertjes, eindpresentaties en sessies tot in de kleine uurtjes. En als klap op de vuurpijl zaterdagavond een bal waarbij EmBRUN ervoor zal zorgen dat de voetjes van de vloer gaan en het dak eraf.